Rólam

SZÁNTÓ ADRIENN

CIKLUSSZINKRON PRO oktató

SANflow Pilates Studió tulajdonosa 

Stott Pilates® személyi edző

Garuda® Trainer

TRX® edző, TRX RIP® Trainer,

Funkcionális tréner, Aerobic és Fitness edzőOlvass tovább: https://www.sanflow-pilates-paris.hu/rolunk/

"Koromnál fogva már közelebb állok a menopauzához, és szülésem óta megfigyeltem magamon, hogy mind az ovuláció magasságában, mind menzesz előtt lelkileg-idegileg rendkívül frusztrált voltam, ugyan tudtam, hogy mindez  a ciklusomhoz köthető, de a konkrétumokról fogalmam sem volt. Míg egy nap nem találkoztam a Ciklusszinkron életmóddal. És bár előbb találkoztam volna vele, mert talán a babatervezés is könnyebben ment volna.."

"30-as éveim vége felé rengeteg egészségügyi kihívással voltam kénytelen szembesülni edzőként úgy, hogy addig azt hittem, hogy milyen egészségesen élek.(IBS, IR, ételallergiák, pajzsmirigy alulműködés és funkcionális meddőség). 

A folyamatos "éhezések" hosszútávon oda vezettek, hogy ugyan a súlyomat tudtam tartani, de a bélrendszerem csodálatosan megsínylette, ezáltal az immunrendszerem is, és az egyoldalú, kalóriadeficites étkezés hatására nem kapott a testem megfelelő tápanyagokat, vitamin és ásványi anyagokat, a sokszor túlzásba vitt edzések pedig szintén kihatottak a ciklusomra.

Majd jött a pajzsmirigy érintettség és hiába ettem ugyanúgy keveset és edzettem, a kilók csak jöttek. Én pedig egyre görcsösebben próbálkoztam. Az áhított kisbabánk viszont sok év után sem akart "megérkezni" hozzánk.

Mindezek megviselték a testemet és a folyamatosan rossz közérzet és elindult túlsúly és a sikertelenségek tömege pedig a lelkemet is. 

Az egészségügyi kihívásaim váltak végül annyira zavaróvá és a mindennapjaim élhetetlenné, hogy elkezdtem kutakodni a témában. Sok utánajárással, különféle ismereteket megszerezve és belemélyülve sikerült orvosolni, az értékeim kezdtek javulni, a pajzsmirigy és IR gyógyszert is letehettem és ugyan koromnál fogva lombik irányába már elindultunk de akkor már 4 éven keresztül nem jártunk sikerrel, majd végre a megfelelő életvitellel "feltáplálva" 44 évesen a karomban tarthattam a kisbabánkat, akire hosszú éveket vártunk. 

Majd már anyukaként szembetalálkoztam a ciklusszinkronnal, ami gyakorlatilag mindazt ötvözi és bőven túlszárnyalja, mint amilyen tudást eddig ebben a témakörben megszereztem.

Így nem volt kérdés bennem, hogy ezeket a szakmai ismereteket el kell sajátítsam.

 Ciklusszinkron oktatóként felemelő érzés tudni, hogy ezzel mennyi nőtársamnak és "sorstársamnak" lehetek a segítségére."