Szolgáltatásaim

Ciklus monitorozás, elemzés: 

Megtanítom, hogy hogyan tudod a saját ciklusodat vezetni és megismerni. Az esetlegesen felmerülő hormonális egyensúlytanságokat külön konzultáció keretében átbeszéljük és a megfelelő, egyénre szabott életmódbeli javaslatokkal orvosoljuk. Ez segít abban, hogy jobban megérts a saját tested működését, a saját fázisaid meghatározását és időben észrevedd, ha valami eltérés vagy probléma merül fel. 


A ciklusban a legfőbb hormonok(ösztrogén és progeszteron) folyamatos, ciklikus váltakozása  hatással van a nő egész szervezetére. Az, hogy ezek a hormonok egyensúlyban vannak-e kihat mindenre, a ciklus rendszerességétől kezdve a, hangulatunkra, fizikai állapotunkra, sport és munkahelyi teljesítményre, anyagcserénkre, étvágyunkra, sőt még az endokrin rendszer többi hormontermelő mirigyét is befolyásolja.

Minden nőnek egyéni ciklusmintája van(nem mindenkinek 28 napos a ciklusa!), és ezért mindent egyénileg kell meghatározni figyelembe véve a női szervezet fázisok szerinti eltérő igényeit is.


A túlzásba vitt edzések az évek óta alkalmazott különböző divatdiéták boríthatják a női ciklust, még az ovuláció is akadozhat vagy el is maradhat. 

Ovuláció hiányában pedig, a női nemi hormonok sem tudnak megfelelő módon termelődni, ami hatással van a nők fiziológiás és fizikai állapotára is. 

Ezért a ciklus monitorozása és az egyéni ciklust támogató életmód mindenképpen rendkívül nagy segítséget jelenthet.